Prisijungti
4.6
2017-01-27

Pasiruošk artėjančiai šeštadienio grilio iškylai

Tu esi tikras grilio asas! Tačiau kodėl netapus dar geresniu?

Vyriausias „Salt Yard Group“ (UK) šefas, Ben Tish pateikia keletą labai naudingų patarimų, kaip maksimaliai išnaudoti grilio galimybes.

1 patarimas. Kas geriau: anglys ar briketai?

Medžio anglys už briketus yra pranašesnės kepsnių skonio atžvilgiu (svarbu atkreipti dėmesį, kad jų sudėtyje nėra chemikalų, galinčių tą skonį pakeisti). Didžioji dalis medžio anglių atkeliauja iš Pietų Afrikos. Anglys vežamos supresuotos, kad būtų patogiau jas transportuoti ir taip pat, kad pakeliui neišsibarstytų. Rekomenduoju naudoti britiškas anglis, kurios yra daug lengvesnės ir geriau dega. Obels, lazdyno ar ąžuolinės anglys pasižymi skirtingomi savybėmis.

2 patarimas. Kaip ilgai turėtų būti kūrenamos anglys grilyje?

Jei anglys yra kokybiškos, turi užtekti 25 – 30 minučių. Kai grilyje neliks ugnies, bus matyti pilkų pelenų, tuomet jis paruoštas gaminti maistą.

3 patarimas. Kurią medienos rūšį rinktis geriausia, jei norima išgauti klasikinį dūmo skonį?

Iš tikrųjų, viskas priklauso nuo to, kas bus kepama. Jei norima pietietiško stiliaus maisto, tuomet rekomenduoju rinktis kažką panašaus į meskitų medieną.

4 patarimas. Kas turi daugiau pranašumų – medžio anglys ar dujos?

Maisto, gaminto ant medžio anglių ir dujų, skonis labai skiriasi. Dujos nesuteikia dūmo skonio, kurį galima išgauti maistą ruošiant ant anglių ar malkų. Be abejonės, dujų pranašumas yra jų talpa ir patogumas gabenant, kai maistas ruošiamas gamtoje, tačiau asmeniškai man, tai nublanksta prieš trūkumus, kalbant apie maisto skonį.

Lankantis Eshopwedrop.lt tinklapyje bus naudojami slapukai. Daugiau informacijos dėl duomenų apsaugos galite rasti čia: Privatumo politika

Prašome palaukti, kol patvirtinsime Jūsų pašto kodą